Browse By

Svečani program “Volimo te Muhammede”

Dana 14.11.2019.godine u našoj školi obilježeno je rođenje našeg voljenog Muhammeda a.s..
Ljubav je velika koju nosimo u srcu ali je još veća ona koju propratimo djelom. Koncept priredbe je promatranje Božijeg poslanika kroz dva aspekta, vanjski (njegov fizički izgled) te unutarnji (njegov odnos prema drugima, posebno prema djeci).
Muhammed a.s. nas uči kako voljeti djecu, na koji način a da to ne bude riječ kojoj se izgubi svaki trag nego djelo koje se postiže iskrenom ljubavlju.
Muallima Lejla Agović je pripremila program koji su učenici ove škole toliko emotivno i srčano predstavili publici. Naši divni učenici Nadir Bečirević, Amra Silinić, Emina Bejtić, Lejla Delić, Ema Osmanović, Lamija Husić te prvačići su doprinijeli da se u onima koji slušaju istovremeno mješaju sreća, tuga, žal za Poslanikom ali i žaljenje što više energije i truda ne uložimo u odnosu prema svojim evladima. Na kraju programa gostima i učenicima cijele škole su podjeljene mevludske bobe.
Zahvaljujemo koleginici Emini Šalaka za muzički dio priredbe, te Đedović Medisi, Kadrić Jusi i Lejli Ferhatović za izgled ambijenta prostora u kojem je održana priredba. Zahvaljujemo svima onima koji su svojim dolaskom podržali i uljepšali ovo naše druženje.