Browse By

Odbojkaški turnir za učenice osnovnih škola povodom 42. godišnjice od osnivanja Općine Novi Grad

U našoj sporstkoj dvorani  u četvrtak 12.12.2019.godine održan je turnir u odbojci za djevojčice povodom obilježavanja 42 godine od osnivanja Općine Novi Grad. Turnir je svečano otvorio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, a dobrodošlicu takmičarima i prisutnim gostima poželio je direktor škole Duran Mrnđić.

Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su direktori osnovnih škola sa općine Novi Grad Sarajevo kao i nastavnici, a prisutnima se obratio i općinski načelnik Semir Efendić koji je takmičarima poželio dobar uspjeh.

Na području općine Novi Grad nalazi se 15 osnovnih škola, a turniri u odbojci za djevojčice i košarci za dječake, organiziraju se već drugu godinu i idealna su prilika da se učenici međusobno upoznaju i druže.

Proglašenje pobjednika u odbojci održalo se danas u poslijepodnevnim satima istog dana, kada su pobjedničkim ekipama uručene medalje za osvojena mjesta.

Takmičenje u košarci za dječake održalo će se sljedeći dan, 13.12.2019.godine u sportskoj dvorani OŠ „Behaudin Selmanović“ u 11 sati. Naši učenici su uspješno predstavili našu školu na ovom takmičenju.