Browse By

Ramazanski dar iz Istanbula: Smart tabla (pametna tabla)

[Best_Wordpress_Gallery id=”78″ gal_title=”smart tabla”]

Ramazanski dar iz Istanbula: Smart tabla (pametna tabla)
U četvrtak 24.05.2018.godine u OŠ Mustafa Busuladžić održan je zajednički iftar za uposlenike, učenike, radnike hercegovačke firme koja gradi fiskulturnu salu i ostale prijatelje škole.
Ramazan je mjesec u kojem je objavljen Kur’an koji je upustvo-putokaz ljudima i jasan dokaz pravog puta i razlikovanja dobra od zla.
Rečeno je: Ko priredi iftar postaču,imat će istu nagradu kao i on (postač). S tim što postaču neče biti umanjena nagrada (Tirmizi)
Sa željom čuvanja tradicije, druženja i zajedničkog objedovanja u multimedijalnoj sali škole Mustafa Busuladžić organizovali smo zajednički iftar kao jedan od najljepših vidova dobra na ovom svijetu. Posebnu radost će osjetiti učenici naše škole koji su počašćeni prvom pametnom tablom (smart) tablom od bratske škole Cemil Meric ortaokulu Tuzla Istanbul na čelu sa gospodinom direktorom Ferhadom Gedikom. Posebno smo sretni, što su nam na iftaru prisutni hercegovački radnici, izvođači fiskulturne sale, kao i ostali prijatelji škole. Prije iftara, naši učenici su na čelu sa nastavnicima Aminom Musić i Eldinom Bihorac izveli prigodan ramazanski program. Interaktivnu tablu u upotrebu su pustili direktor Duran Mrnđić, prof turskog jezika Kemal Bjelak i pedagogica Alma Kulić. Posebna zahvala upućena je prijateljima iz Istanbula na čelu sa direktorom Ferhadom Gedik i njegovim zamjenicima Metinom i Muratom.