Browse By

SVEČANO OTVOREN DOGRAĐENI OBJEKAT NAŠE ŠKOLE: Bolji uslovi za 531 učenika

Nakon dvije godine završeni su radovi na izgradnji novog dijela školskog objekta Osnovne škole Dobroševići u općini Novi Grad, čime je riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora za odvijanje nastavnog procesa za oko 531 učenika.”Dobili smo šest novih, potpuno opremljenih kabineta i to Fizike, Hemije, Biologije, Tehničke kulture, Infomatike i jezika, te osam učionica u kojima će se moći održavati nastava onako kako to naši učenici i zaslužuju”, istakao je v.d. direktor škole Duran Mrnđić.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Svečano otvoren dograđeni objekt OŠ Dobroševići: Bolji uslovi za 531 učenika”]

Dogradnju škole zajednički su finansirali Općina Novi Grad i Kanton Sarajevo sredstvima u iznosu 2.200.000, dok je kuvajtska firma Aljazeera, koja je u Dobroševićima izgradila rezidencijalno naselje, za projekt izdvojla 300.000 KM.
Po riječima načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, svi građevinski radovi su bili okončani do početka školske godine, ali je rok za stavljanje u funkciju ovog dijela objekta nažalost prolongiran dvadesetak dana zbog jedne ponovljene tenderske procedure.
“Općina Novi Grad bilježi porast broja stanovnika i djece upisane u školu i ovo je svakako dobar znak napreteka u našoj lokalnoj zajednici”, naglasio je ovom prilkom načelnik Efendić.Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović je najavio da će Kanton Sarajevo u saradnji sa Općinom osigurati neophodna finansijska sredstva i za izgradnju fiskulturne sale u ovoj školi.
“Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS su opredijeljeni za ulaganje u ovakve projekte. Osim objekta OŠ Dobroševići, u ovoj godini otvoren je i novi objekt škole u Hadžićima, a 30. septembra će biti otvorena i nova škola u Blažuju”, izjavio je ministar Kazazović.
Povodom okončanja projekta učenici i nastavno osoblje priredili su i prigodnu svečanost za predstavnike Kantona, Općine i donatore te su im uručili zahvalnice.