Browse By

Izleti u SC Safet Zajko, na Igman, u Travnik i u Visoko

25.09. 2019. godine učenici od I do III razreda naše škole organizovano su posjetili SC “Safet Zajko”. Svi školski izleti ostaju u lijepom sjećanju, a ovaj će zasigurno ostati u najljepšem. Lijepo uređene površine i raznovrsni sadržaji učinili su boravak poučnim, zabavnim i ugodnim. Vidjeli su gusarski brod, slap, vodopad, jezerce…. Na povratku kući rekli su da će doći opet. 

Dana 25.9.2019. na osnovu Nastavnog kalendara realizovan je izlet učenika IV i V razreda. Učiteljice Glavinić Lejla, Agović Indira, Bašić Edina, Ćenanović Adisa i Gluščević Lejla su zajedno sa svojim učenicima posjetili Veliko polje na Igmanu. Posjetili su šehitsko groblje, proučili svi zajedno fatihu poginulim borcima te održale kratak historijski čas o ratnim dešavanjima na pomenutoj lokaciji. Učenici su se lijepo družili i igrali zajedničkih igara, fudbala i između dvije vatre. Mlađi su uživali u igri sa vjetrom te se igrali sa zmajem koji je na kraju završio na visokom drvetu.Vrijeme je brzo i kvalitetno prošlo i u poslijepodnevnim satima su se vratili svojim kućama, sretni i zadovoljni.

Dana 25.09.2019.godine učenici osmih razreda naše škole su išli na izlet u Travnik. U sklopu izleta su posjetili Travničku tvrđavu i mali muzej  u tvrđavi, kao i Rodnu kuću nobelovca Ive Andrića.

Učenici devetih razreda su u srijedu 25.09.2019.godine posjetili Bosansku piramidu Sunca u Visokom. U sklopu posjete su prošli kroz tunel Ravne i poslušali predavanje o ovom izuzetno vrijednom arheološkom nalazištu. Druženje su nastavili u parku koji se nalazi u sklopu Bosanske piramide Sunca i sa ovog mjesta su ponijeli nova znanja o ovom bosanskom fenomenu.