Browse By

Taekwondo aktivnosti u OŠ “Mustafa Busuladžić”

[Best_Wordpress_Gallery id=”98″ gal_title=”tekwando”]

U petak 26.10.2018. godine u novootvorenoj sportskoj sali OŠ „Mustafa Busuladžić“ održano je polaganje za više pojaseve u Taekwondo klubu „Alfa“. Uz prisustvo velikog broja prijatelja, simpatizera i roditelja polagalo je 28 kandidata, a za sve prisutne priređen je i kratki šou program koji su izveli članovi Demo tima Taekwondo kluba „Alfa“. Glavni ispitivač na polaganju bio je gospodin Amir Hadžović, a komisiju su još činili i treneri Taekwondo kluba „Alfa“ Belmin Madeško, Ismir Bostandžić i Armin Madeško.

Taekwondo klub „Alfa“ je izuzetno mlad klub, a prije nekoliko dana proslavili su i prvu godišnjicu rada. Inicijativa o osnivanju kluba krenula je iz ljubavi prema djeci, taekwondou i sportu uopšte, te iz želje za doprinos u zajednici u kojoj žive. Kao cilj kluba iz svega toga nametnulo se skloniti djecu i mlade sa ulice i odvojiti ih od svega lošeg što im društvo nudi. Osim toga kao postavljeni ciljevi jesu i briga za njihov zdrav i pravilan fizički i psihički razvoj, razvoj socijalnih vještina, sklapanje novih prijateljstava, učenje tehnika taekwondo sporta, usađivanje sportskog duha u sve članove, učestvovanje i ostvarivanje uspjeha na međunarodnim turnirima i na turnirima unutar BiH.

Prva lokacija na kojoj počinju sa treninzima jeste Olimpijski bazen Otoka, a nedugo zatim dolaze i u OŠ „Mustafa Busuladžić.“ Ambicije kluba rastu, tako da se klub širi na tri nove lokacije: OŠ „Aleksa Šantić,“ OŠ „Meša Selimović“ i OŠ „Safvet beg- Bašagić,“ tako da klub trenutno održava treninge na pet lokacija u gradu Sarajevu i broji osamdeset stalnih članova.

Svaki uspjeh protkan je nizom faktora i radom velikog broja ljudi i uprava Taekwondo kluba „Alfa“ se zahvalila svim roditeljima kluba koji su im sve ovo vrijeme pružali nesebičnu podršku, kao i OŠ „Mustafa Busuladžić“ na čelu sa direktorom, gospodinom Duranom Mrnđićem, kao i glavnom ispitivaču na večerašnjem polaganju, gospodinu Amiru Hadžoviću.

Nakon oficijalnog dijela polaganja priređeno je druženje, gdje su se počastili svi prisutni.