Browse By

Za završetak radova na izgradnji sportske dvorane u školi “Mustafa Busuladžić” 430.000 KM

[Best_Wordpress_Gallery id=”65″ gal_title=”opcinasala”]

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović i pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za finansije Emir Dedović potpisali su danas Aneks II sporazuma o sufinansiranju kojim su odobrena sredstva u iznosu od 430.000 KM za završetak radova na izgradnji sportske dvorane u Osnovnoj školi „Mustafa Busuladžić“ u naselju Dobroševići.

Ministar Kazazović je kazao da je u cilju stvaranja adekvatnih uvjeta za odvijanje nastave iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj i druge sportske aktivnosti prije nekoliko godina pokrenuta inicijativa za izgradnju sportske sale, te da je Općina Novi Grad Sarajevo provela proceduru za izbor najpovoljnijeg izvođača radova koji radi na njenoj realizaciji.

Sredstvima Ministarstva i Općine u iznosu od 800.000 KM osiguranim u prošloj budžetskoj godini pokrenuta je izgradnja sportske dvorane.

Istaknuto je i da su u Budžetu za ovu godinu planirana sredstva u iznosu od 150.000 KM za nabavku neophodne sportske i druge opreme kojom će biti opremljena ova sala.

„Ovim će se stvoriti svi potrebni uvjeti za odvijanje nastave iz tjelesnog i zdravstvenog odgoja, čiji značaj se ogleda u unapređenju opšteg zdravstvenog stanja i pravilnog razvoja naše djece“, naglasio je ministar Kazazović.

Potpisnici sporazuma podsjetili su da je sredstvima ministarstva i Općine Novi Grad Sarajevo u iznosu od 1.600.000 konvertibilnih maraka, izdvojenim u periodu od 2014. do 2016. godine izgrađen novi dio škole sa potrebnim učionicama za normalno odvijanje nastavnog procesa u ovoj školi.

Izvor: http://www.novigradsarajevo.ba/news/default/za-zavrsetak-radova-na-izgradnji-sportske-sale-u-skoli-mustafa-busuladzic-430-000-km-1521551174