Browse By

PRIJEM PRVAČIĆA 2016/2017.

Polazak djece u prvi razred za porodicu i školu mora biti i jeste pravi mali praznik i svečanost jer je to događaj koji ostavlja dubok pečat u dječjem životu i odnosu prema školi, učenju, knjizi i školskom uspjehu.

Ovo je dan koji se dugo pamti i nikada ne zaboravlja,došli ste u svoju školu,gdje će te provesti najljepše godine svog djetinstva,gdje će te steći mnoge prijatelje ,prve simpatije ali  će te i stvarati kao mnogi prije vas.

Polazak u školu jedan je od prelomnih momenata u životu djeteta, kada završava predškolsko, a počinje školsko razdoblje. To vrijeme kada bezbrižnu dječju igru zamjenjuju određene školske obaveze, red, rad i disciplina, vrijeme odvajanja djeteta od roditelja i privikavanja na novu sredinu i nove nepoznate osobe.

Kako će dijete prihvatiti školu, školske obaveze, svoje vršnjake i učiteljicu zavisi o njegovoj pripremljenosti za školu, ali i o prijemu, posebno prvog dana u školi, o njegovoj prihvaćenosti od vršnjaka i o umijeću učiteljice da pridobije njegovo povjerenje i ljubav, da s njime uspostavi topao i prijateljski odnos, dobru komunikaciju, da ga uključi među vršnjake, da organizira razne igre u kojima će oni aktivno učestvovati.

Prvačići se danas osjećaju ponosnim što postaju đaci jer je to očit dokaz da više nisu  mali, da su porasli. Polazak prvačića u školu donosi roditeljima brojne dileme, uzbuđenja, brige, probleme ali i radost. Zadatak i obaveza roditelja je da uvijek i na pravi način budu od pomoći svojim prvačićima i da im pruže bezuslovnu ljubav.

Zadaća učiteljica i škole je svaranje poticajne i kreativne školske klime u kojoj će se svako dijete osjećati sigurno, sretno i zadovoljno, atmosfere koja će pozitivno uticati na razvoj svakog pojedinog djeteta, njegovih intelektualnih i svih drugih potencijala, vodeći računa o njegovim interesima, sposobnostima, psihofizičkim potrebamaa, željama i mogućnostima. Na kraju sretan vam i veseo polazak u prvi razred i početak školovanja dragi naši đaci-prvaci.

 

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

lejlauciteljica

indira