Browse By

Treća posjeta bratskoj školi “Đemil Meric” Tuzla Emlak Konut

U periodu od 10.10.2019.godine do 15.10.2019.godine realizovana je posjeta bratskoj školi u Istanbulu “Đemil Meric” Tuzla Emlak Konut.

Projekat bratimljenja škola se realizira u okviru projekta “Moj izbor je turski”. Naši učenici sedmog razreda, zajedno sa direktorom škole Duranom Mrnđićem, pedagogicom Almom Kulić i nastavnicima Kemalom Bjelak i Selmom Džomba, su posjetili brojne znamenitosti Istanbula, razmijenili pedagoška iskustva posjetom časovima, te prisustvovali seminarima i sastancima gdje su se domaćini bratske škole potrudili da nam predstave svoj odgojno-obrazovni sistem.

Također smo prisustvovali ceremoniji početka nastavne sedmice (podizanje zastave i intoniranja himne) gdje su ministar obrazovanja Ahmet Alireisolu, načelnik općine dr.Šadi Jaziđi, direktor škole Ferhat Gedik obratili učenicima, nastavnicima, a posebno zaželili dobrodošlicu gostima BiH. Direktor naše škole, Duran Mrnđić, se također obratio i pozdravio prisutne, te im uručio zahvalnice i poklone od naše škole i općine Novi Grad Sarajevo.

Posjeta je rezultirala unapređenju međusobne saradnje, dogovoreni su dalji projekti vezani za odgojno-obrazovni rad u školi i naši učenici su tokom boravka u porodicama radili na usavršavanju svog znanja turskog jezika, ali su se i detaljnije upoznavali sa tradicijom i kulturom Republike Turske.